Menu
Dette bildet fra et videoopptak viser ett av helikoptrene på en sandbanke rett etter ulykken ved Gold Coast på den australske østkysten. Foto: ABC / AP / NTB

Fire bekreftet døde etter helikopterulykke i Australia

Fire personer er bekreftet omkommet etter at to helikoptre kolliderte ved den australske byen Gold Coast mandag. Ytterligere tre er kritisk skadd.

Av NTB | 02.01.2023 08:14:53

Ulykker og naturkatastrofer: Ambulansetjenesten i delstaten Queensland har tatt seg av minst 13 personer etter den alvorlige ulykken, skriver The Guardian.

Australian Associated Press skriver at det ene helikopteret havnet i sjøen og ble liggende opp ned, omgitt av vrakrester.

Politiet opplyser at ett av helikoptrene klarte å lande i nærheten av fornøyelsesparken Sea World etter kollisjonen. Ifølge ABC News var det et helikopter med Sea Worlds logo som klarte å lande, skriver Sky News.

De første opplysningene tyder på at ulykken skjedde ved 14-tiden lokal tid, da to helikoptre kom i berøring med hverandre, skriver politiet i en uttalelse.

Havarikommisjonen har varslet en foreløpig rapport innen seks til åtte uker. De ber folk som har sett sammenstøtet eller observert deler av helikoptrenes flytur, om å melde seg. Kommisjonen er også interessert i eventuelle videoopptak.

(©NTB)

Flere nyheter: