Menu
Sindre Finnes tjente godt på aksjekjøpet i Nordic Mining da Erna Solberg var statsminister. Om tolv dager er handelen for gammel til at Økokrim kan etterforske den, ifølge Klassekampen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Finnes’ gruvehandel blir snart foreldet

Sindre Finnes tjente godt på aksjekjøpet i Nordic Mining da Erna Solberg var statsminister. Om tolv dager er handelen for gammel til at Økokrim kan etterforske.

Av NTB | 21.09.2023 04:42:44

Kriminalitet og rettsvesen: Tidligere denne uken ble det kjent at det vil ta noen uker før Økokrim lander på en vurdering om hvorvidt saken om Sindre Finnes og aksjehandelen skal etterforskes eller ikke.

Dermed kan Finnes’ aksjekjøp i Nordic Mining være foreldet når Økokrim har bestemt seg, skriver Klassekampen.

Ifølge avisen har denne saken en foreldelsesfrist på ti år – som er om tolv dager.

Bare dager før den borgerlige regjeringen la fram sin regjeringserklæring på Sundvollen i oktober 2013, kjøpte Finnes seg opp i gruveselskapet Nordic Mining. Da regjeringserklæringen åpnet for det omstridte gruvedeponiet ved Engebøfjellet i Førdefjorden, skjøt aksjekursen i været. Ifølge Firda kan Finnes ha tjent 126.000 kroner på handelen.

Det er ikke bevist at Finnes baserte sin investering på innsideinformasjon. Økokrim har ikke besvart avisens spørsmål om en mulig foreldelse påvirker deres vurdering.

(©NTB)

Flere nyheter: