Menu
Finske soldater står ved en amerikansk Abrams-stridsvogn under en øvelse med Storbritannia, USA, Latvia, Litauen og Estland i Finland i mai. Den finske befolkningen er delt i flere spørsmål rundt landets forpliktelser i forsvarsalliansen, viser en ny måling. Foto: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva via AP / NTB

Finnene er delte i spørsmålet om Nato-base i landet

Den finske befolkningen er delt i spørsmål om hva landet bør forplikte seg til som Nato-medlem, skriver avisa Helsingin Sanomat.

Av NTB | 24.05.2023 11:09:17

Politikk: I en måling gjort av Kantar for avisa, sier 39 prosent av de spurte at Finland ikke bør huse en Nato-militærbase. Rundt en tredel er usikre, mens 27 prosent er positive.

Også i spørsmålet om hvorvidt Finland bør delta i Natos kjernevåpenøvelser er det rundt en tredel som ikke vil eller kan gi et klart svar. 43 prosent mener landet bør være med, mens 30 prosent sier nei.

Etter mange tiår med nøytralitetspolitikk, snudde opinionen i den finske befolkningen om Nato-spørsmålet etter at Russland invaderte Ukraina. Finland søkte følgelig om medlemskap sammen med Sverige, og ble innlemmet i forsvarsalliansen 4. april.

Denne uka ble det meldt om at landet forhandler med USA om utplassering av amerikanske soldater eller militær infrastruktur på finsk jord.