Jutta Rantala (til v.) jubler for sitt utligningsmål mot Italia. Finland vendte til 2-1-seier på hjemmebane i Norges EM-kvalifiseringsgruppe. Foto: Heikki Saukkomaa, Lehtikuva via AP / NTB

Finland reiste seg og slo Italia

Fire dager etter 0-4-smellen på Ullevaal reiste Finlands fotballkvinner seg og slo høytflygende Italia 2-1.

Av NTB | 09.04.2024 20:33:06

Sport: Det er trolig godt nytt for Norge i kampen om topp-to-plassering i gruppa og direkte billett til EM-sluttspillet i Sveits neste år.

Italia har hevet seg kraftig i senere tid og slo Nederland 2-0 i åpningsrunden. I desember i fjor vant Italia 3-2 borte over verdensmester Spania i nasjonsligaen, der laget ble nummer to i sin gruppe foran Sverige.

Tirsdag måtte italienerne reise poengløse fra Helsingfors selv om de ledet ved pause etter scoring av Roma-spiller Manuela Giugliano.

Den målfarlige Leicester-spissen Jutta Rantala utlignet i det 48. minutt, og Finland avgjorde kampen på et hjørnespark kvarteret før slutt. Tottenham-spiller Eveliina Summanen ble først kreditert scoringen, men det ble senere omgjort til selvmål av Italias kaptein Elena Linari. Også hun er klubbvenninne av Emilie Haavi og Anja Sønstevold i Roma.

Finlands landslagssjef Marko Saloranta gjorde bare en endring i laget som møtte Norge på Ullevaal, og han fikk en sterk prestasjon. Brann-back Joanna Tynnilä spilte hele kampen.

Norge møter Italia hjemme og borte i månedsskiftet mai-juni, før kvalifiseringen avsluttes midt i juli. Da spiller Norge først borte mot Finland, så hjemme mot Nederland.