Finland ga fra seg ledelsen og tapte hjemme for Kasakhstan i EM-kvalifiseringen. Det er dårlig nytt også for Norge. Foto: Emmi Korhonen, Lahtikuva via AP / NTB

Finland ga fra seg ledelse og tapte for Kasakhstan – ingen hjelp til Norge

Finland så ut til å kunne gi Norge en håndsrekning i jakten på omspill i EM-kvalifiseringen, men ga bort ledelsen og tapte 1-2 hjemme for Kasakhstan.

Av NTB | 17.10.2023 20:02:34

Sport: Baktiyor Zainutdinov utlignet i det 77. minutt etter at gjestene fikk straffe etter VAR-titting. I siste ordinære minutt ble han tomålsscorer og matchvinner.

Tidligere Brann-spiller Robert Taylor ga Finland ledelsen i første omgang. Med seier ville finnene fortsatt hatt et håp om å knipe EM-billett i gruppe H. I så fall ville de ikke trengt omspillsplassen de står foran Norge i køen for å få.

Hjemmetapet gjør at Finlands håp om å ta igjen Slovenia eller Danmark i praksis er ute. Begge er fire poeng foran med en kamp mindre spilt. Senere tirsdag kveld kan også teorien utelukke finsk topp-to-plassering.