Menu
Cyberangrep kan føre til at samfunnskritiske funksjoner kan bli satt ut av spill, mener Finansforbundet. Foto: Lise Åserud / NTB

Finansforbundet etterlyser bedre samarbeid om cybersikkerhet og beredskap

Finansforbundet er kritisk til at cybersikkerhet og totalberedskap ikke blir prioritert i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Av NTB | 11.05.2023 15:44:06

Økonomi og næringsliv: I februar la Riksrevisjonen fram en rapport som kom med kritikk av Justis- og beredskapsdepartementet for mangelfullt arbeid med å samordne digital sikkerhet i sivil sektor.

Gitt dagens sikkerhetspolitiske situasjon, vil konsekvensene av svakheter i beredskap og tverrsektoriell organisering bli desto mer alvorlige, skriver Finansforbundet i en pressemelding.

– Cyberangrep kan føre til at samfunnskritiske funksjoner, som helsetjenester, kraftforsyninger eller betalingsløsninger blir satt ut av spill, sier leder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen.

– Da er det avgjørende med gode samarbeidsmekanismer på tvers av sektorer for å sikre Norges totalberedskap. Dette bør Regjeringen prioritere nå, sier Mathisen.

(©NTB)

Flere nyheter: