Menu
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier at departementet ikke vil kunne besvare like mange spørsmål om revidert nasjonalbudsjett på grunn av streiken. Foto: Javad Parsa / NTB

Finansdepartementets arbeid med revidert budsjett kan rammes av streiken

Fredag morgen gikk statsansatte medlemmer i Unio og Akademikerne ut i streik. Det kan få konsenser for budsjettspørsmål knyttet til revidert nasjonalbudsjett.

Av NTB | 27.05.2024 23:03:02

Politikk: I Finansdepartementet er 122 av totalt 290 ansatte tatt ut i streik. Mange av dem som er tatt ut, jobber med tall og faktasjekk knyttet til revidert nasjonalbudsjett.

– Dette vil redusere departementets kapasitet til blant annet å besvare budsjettspørsmål i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2024, skriver finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i et brev til Stortinget, skriver Aftenposten.

Så langt har det kommet 629 spørsmål om revidert budsjett. Mange av disse vil nå forbli ubesvart, skriver Vedum videre i brevet til Stortinget.

Forhandlingene skal likevel gå som vanlig på Stortinget. Regjeringen kom med sitt forslag 14. mai, og nå må de søke flertall med SV og gå inn i forhandlinger. Etter planen skal det vedtas 21. juni.

(©NTB)

Flere nyheter: