Arsenals Reiss Nelson (til v.) gratuleres med det som ble vinnermålet mot Brentford i ligacupen. Foto: Ian Walton, AP / NTB

Fin Ødegaard-gest da Arsenal gikk videre

Et reservepreget Arsenal-lag imponerte i ligacupkampen mot et toppet Brentford-lag og vant 1-0, men ble presset mot slutten.

Av NTB | 27.09.2023 23:12:32

Sport: Martin Ødegaard var blant mange Arsenal-spillere som fikk hvile fra start, men flere av dem kom inn da laget forsvarte ledelsen mot slutten. Etter sluttsignalet vant han hjertet til en ung tilhenger for evig og alltid da han dra av seg trøya og fikk vaktene til å gi den til gutten som satt på sin fars skuldre.

Med Ødegaard på benken var Jorginho kaptein fra start. Mikel Arteta gjorde åtte endringer i laget fra siste PL-kamp, Brentfords Thomas Frank bare to, men det var gjestene fra Nordøst-London som tok kommandoen.

Et fryktelig tilbakespill serverte Arsenal sjansen som ga tidlig ledelse. Eddie Nketiah slo skrått ut til Reiss Nelson, som lot Nathan Collins skli forbi før han kaldt skjøt i mål.

Ødegaard kom inn for Emile Smith-Rowe i det 82. minutt og hjalp sammen med andre innbyttere som Oleksander Zintsjenko og Gabriel Jesus til å hale seieren i land.

Kristoffer Ajer kom samtidig inn for Brentford, men hun kunne ikke hjelpe laget. Det er Arsenal som får et nytt London-derby mot West Ham i neste runde.

På en dag da Manchester City med Oscar Bobb på banen og Erling Braut Haaland på benken ble slått ut med 0-1-tap i Newcastle, kunne Sondre Tronstad juble for avansement i ligacupen. Han spilte hele kampen da Blackburn slo Cardiff 5-2. Laget møter Chelsea i neste runde.

– Det var veldig viktig for oss å få denne seieren, og det var viktig at en spiss scoret. Dette bør være vendepunktet, det må være det. I dag så vi spillerne kjempe og gjøre sitt beste, sa Chelsea-manager Mauricio Pochettino til Sky Sports.

Liverpool kom tidlig under hjemme mot Leicester da Kasey McAteer avsluttet en kjapp kontring, men dominerte kampen selv om Jürgen Klopp hadde byttet ut ti mann i startoppstillingen fra forrige kamp. Mål av Cody Gakpo, Dominik Szoboszlai og Diogo Jota etter pause sikret 3-1-seier.

– Det var en dårlig start, men vi skapte store sjanser, og det var utrolig at vi ikke scoret i første omgang. Vi ga oss ikke, og det var en god prestasjon, sa Klopp til BBC. Han trakk fram Szoboszlai og hvor fort han har funnet seg til rette i laget.

Everton tok kommandoen mot Aston Villa på Villa Park og tok ledelsen ved James Garner etter en håpløs klarering fra keeper Robin Olsen. Dominic Calvert-Lewin doblet ledelsen rett etter pause, og Villa greide ikke mer enn et trøstemål signert Boubacar Kamara.

Fulham vant 2-1 over Norwich med mål av Carlos Vinicius og Alex Iwobi, mens Bournemouth slo Stoke 2-0.

Arsenal hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men etter pause kom Brentford sterkere. Aaron Ramsdale, som fikk en etterlengtet sjanse i målet, leverte noen meget gode redninger. Blant annet var det klasse da han i det 65. minutt slo Yoane Wissas skudd i stolpen og ut.

Chelsea fikk en etterlengtet opptur da Brighton ble slått 1-0. Nicolas Jackson ble matchvinner i en kamp der gjestene skapte veldig mange sjanser uten å få ballen i mål bak Robert Sanchez.

West Ham slet veldig borte mot Lincoln fra nivå tre, men halte i land avansement da Tomas Soucek scoret kampens eneste mål 20 minutter før full tid.