Menu
Et filippinsk kystvaktskip patruljerer et område i Sør-Kinahavet på dette bildet fra 23. april. Filippinske myndigheter sier landets kystvakt var i konfrontasjon med kinesiske fartøy sist helg. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Filippinene: Konfrontasjon med kinesiske fartøy i Sør-Kina-havet

Filippinsk kystvakt opplyser at de var involvert i en konfrontasjon med kinesiske skip som drev farlige manøvre i Sør-Kina-havet sist helg.

Av NTB | 28.04.2023 08:04:16

Økonomi og næringsliv: Hendelsen fant sted mens filippinsk kystvakt var på patruljeoppdrag i det strategisk viktige farvannet samtidig som Kinas utenriksminister Qin Gang møtte Filippinenes president Ferdinand Marcos Jr. og den filippinske utenriksministeren i Manila sist helg, opplyser kystvakten fredag.

Ifølge kystvakten ble deres skip blokkert av kinesiske skip nær Pagasa Island, det største territoriet som Filippinene gjør hevd på i Sør-Kinahavet.

Filippinske myndigheter sier at flere enn hundre kinesiske skip ble observert flere steder i filippinsk økonomisk sone i Sør-Kinahavet sist helg.

Det kinesiske utenriksdepartementet anklager på sin side filippinsk kystvakt for å trenge inn i kinesisk farvann.

Kina gjør krav på store deler av Sør-Kinahavet, inkludert områder som ligger i filippinsk farvann. Filippinske myndigheter har gjentatte ganger krevd at Kina må stanse det som omtales som aggressiv framferd i farvannet.

(©NTB)

Flere nyheter: