Menu
Jim Solbakken og alle andre fotballagenter verden over må framover ha lisens fra Fifa for å jobbe i bransjen. Her er Solbakken sammen med Erik Botheim (t.h.), Leo Skiri Østigård (med caps) og Kristian Thorstvedt etter en norsk U21-seier i fjor sommer. Foto: Lise Åserud / NTB

Fifa: Over 6000 har søkt om å ta tidenes første agentprøve

Fra oktober må alle agenter ha lisens fra Fifa for å jobbe i fotballen. 6586 personer fra hele verden har bedt om ta del i en ny eksamensordning.

Av NTB | 11.04.2023 18:44:03

Sport: Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) gikk ut med antallet tirsdag. I alt er det søkere fra 138 av 211 medlemsland.

Fotballens første agentprøve er lagt til 19. april. Det er satt av nye muligheter 20. september samt i mai og november 2024.

Eksamensordningen er en nyvinning i Fifas lisenskrav som ble innført i januar i år. Målet er at den skal heve den profesjonelle og etiske standarden i agentbransjen.

Fra 1. oktober vil kun fotballagenter med innvilget lisens fra Fifa kunne fortsette i yrket på lovlig vis. Det gjelder også for nasjonale overganger i Norge.

– Det markant høye antallet søkere viser at det er mange over hele verden som ser fram til å jobbe innenfor det nye regelverket, sier Fifas sjefjurist Emilio Garcia.

(©NTB)

Flere nyheter: