Menu
Ferrari har slitt med å hevde seg denne sesongen. Foto: Hassan Ammar / AP Photo / NTB

Ferrari-sjefen: Red Bull fikk for lite straff for budsjettbrudd

Ferrari-sjef Frederic Vasseur reagerer på Red Bulls straff etter at laget brøt budsjettaket i fjorårets sesong.

Av NTB | 07.04.2023 12:34:05

Sport: – Det er ikke en straff. Tar du i betraktning at du får en fordel i starten av sesongen fordi du brukte mer penger året før, så er det en kompensasjon, sier Vasseur ifølge The Guardian.

Red Bull brukte rundt 24 millioner kroner mer enn fjorårets budsjettak på 1,49 milliarder. Laget ble bøtelagt med 79 millioner kroner og en 10 prosent reduksjon i aerodynamisk testing inn mot den neste sesongen.

Denne sesongen har Red Bull sett bedre ut enn noen gang og tatt seieren i samtlige tre løp.

– Jeg vil ikke si at de ikke har gjort en god jobb, fordi de har virkelig gjort en god jobb med bilen. Jeg prøver ikke å finne noen unnskyldninger, men spør du meg om straffen de fikk var for liten, så svarer jeg «ja», fortsetter Ferrari-sjefen.

Vasseur har fått en vanskelig start på livet som Ferrari-sjef etter å ha tatt over ansvaret fra Mattia Binotto i januar. Charles Leclerc har bare fullført ett løp så langt denne sesongen og står dermed med en sjuendeplass som bestenotering etter tre løp. Lagkamerat Carlos Sainz har kjørt i mål som nummer fire, seks og tolv.

Ferrari har før denne sesongen gått 14 år uten å vinne konstruktørmesterskapet i VM. Går de ikke til topps denne sesongen heller, så utligner de sin svakeste periode med 15 troféløse sesonger på rad, satt mellom 1984 og 1999.

(©NTB)