Nayef Aguerd (nærmest ball) headet West Ham i ledelsen mot Chelsea. Foto: Alberto Pezzali / AP Photo / NTB

Fernandez bommet på straffe da Chelsea tapte derbyet mot West Ham

Chelsea greide verken å utnytte rødt kort eller straffespark da de tapte 1-3 for West Ham i Premier League i London søndag kveld.

Av NTB | 20.08.2023 19:44:36

Sport: Blåtrøyene spilte en halv omgang mot ti mann, men greide ikke å finne veien til utligningen. Dermed står de kun med ett poeng etter sine to første ligakamper denne sesongen.

Nyervervelsen Moisés Caicedo fikk sin Chelsea-debut i kampen da han ble byttet på etter timen spilt. Han fikk imidlertid ingen drømmedebut da han lagde straffespark på overtid.

West Ham fikk på sin side en stor opptur med seieren etter å ha spilt 1-1 mot Bournemouth i sesongåpningen.

Chelsea var å regne som favoritter i forkant, men det var hjemmelaget som tok ledelsen via Nayef Aguerd i det sjuende minutt. Dødballspesialisten James Ward Prowse svingte hjørnesparket perfekt inn på pannebrasken til Aguerd som satte inn 1-0.

Like før halvtimen spilt ble det lik stilling i kampen da Carney Chukwuemeka dundret inn utligningen. Vingen vendte på vakkert vis unna Tomas Soucek før han sendte ballen bort i den lengste hjørnet.

13 minutter senere laget Soucek også et straffespark da han felte Raheem Sterling. Fra ellevemetersmerket ble det imidlertid ingen suksess for Enzo Fernández som bommet.

Likevel fikk blåtrøyene nytt håp da målscorer Aguerd fikk sitt andre gule halvveis inn i omgangen, men det ble med håpet.

På overtid satte Lucas Paquetá inn straffesparket som avgjorde kampen.

Blåtrøyene måtte greie seg uten deres nybakte kaptein Reece James som pådro seg en skade på trening denne uken. I hans fravær var det Ben Chilwell som bar kapteinsbindet.

Ward Prowse brukte dermed i underkant av sju minutter på å notere seg for assist i sin nye klubb.

Vondt ble til verre for Chelsea da Michail Antonio hamret West Ham opp i ledelsen åtte minutter etter sidebytte.