Menu
Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som om dagen sitter fengslet i Bangkok, har sendt en forespørsel om kongelig benådning. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Fengslet eksstatsminister ber om benådning i Thailand

Thailands fengslede eksstatsminister Thaksin Shinawatra har bedt om kongelig benådning, ifølge lokale medier, som siterer den avtroppende justisministeren.

Av NTB | 31.08.2023 12:04:34

Kriminalitet og rettsvesen: Thaksin, som er milliardær og en av Thailands mest kjente politikere, soner for tiden en åtte års fengselsstraff for maktmisbruk og interessekonflikter. Han ble pågrepet i Bangkok forrige uke da han returnerte etter 15 år i selvpålagt eksil.

Begjæring om kongelig benådning må sendes gjennom fengselsvesenet til justisministeren i Thailand. Den skal deretter bli vurdert av statsministeren, før den sendes til kong Maha Vajiralongkorn.

En representant for 74-åringen nekter å kommentere forespørselen om kongelig benådning, men hans advokat sa onsdag at Thaksin forberedte forespørselen på egen hånd.

Thaksin ble avsatt i et kupp i 2006, og to år senere ble han dømt for maktmisbruk, men han hadde da forlatt landet. Den tidligere statsministeren har hele tiden hevdet sin uskyld og sagt at anklagene mot ham er politisk betinget.

(©NTB)

Flere nyheter: