Menu
Fem ungdommer ble natt til søndag sendt til Kalnes sykehus med pusteproblemer etter russetreffet på Fredriksten festning i Halden. Sykehuset mistenker syntetisk dop. Foto: Tore Meek / NTB

Fem til sykehus under russetreff i Halden – mistenker syntetisk dop

Til sammen fem ungdommer ble natt til søndag sendt til Kalnes sykehus med pusteproblemer etter russetreffet på Fredriksten festning i Halden.

Av NTB | 23.04.2023 11:44:12

Medisin og helse: – Det er mistanke om syntetisk dop, sier bakvakt ved medisinsk avdeling til VG. Totalt ble fem unge personer innlagt ved Kalnes sykehus med pusteproblemer etter russetreffet i Halden.

Bakvakten på sykehuset sier de har fått bekymringsmelding fra Giftinformasjonen. Den sterke oppfordringen er å ikke drikke fra andres flasker eller bokser. Sykehuset ønsker ikke å gi ytterligere informasjon om saken.

Overlege ved Giftinformasjonen, Dag Jacobsen, sier til VG at de ikke vet om de fem har blitt dopet eller om de selv har eksperimentert med rusmidler.

– De har uvanlige symptomer. Det er snakk om et sykdomsbilde vi ikke har sett før. De hallusinerer og skriker av smerte, sier Jacobsen.

Han sier videre at det er rykter om at det er et nytt dop på vei, en blanding av forskjellige stoffer.

– Kanskje det har kommet til Norge, sier Jacobsen.

Politiet opplyser til avisen at de ikke har vært direkte involvert i saken, men at de var til stede på treffet.

(©NTB)

Flere nyheter: