Menu
João Félix fikk rødt kort for denne taklingen i Chelsea-debuten i nabooppgjøret mot Fulham. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Felix utvist i nytt Chelsea-mareritt

João Félix (23) viste seg på godt og vondt i Chelsea-debuten. Etter hvilen fikk han rødt kort for en grisete takling i 1-2-tapet mot bynabo Fulham.

Av NTB | 12.01.2023 23:08:55

Sport: Episoden skjedde i det 58. minutt på Craven Cottage. Felix bommet i et forsøk på å motta ballen og hev fram knottene da han prøvde å vinne den tilbake.

Han traff Kenny Tete i leggen oppunder kneet. Dommeren kunne ikke gjøre annet enn å utvise Chelseas nysignering. Portugiseren ble klar for klubben så sent som dagen før London-derbyet.

Det er meldt at Chelsea betaler godt over 100 millioner kroner for utlånet fra Atlético Madrid. Håpet var at Felix skulle bli løsningen på lagets offensive problemer, men nå mister han flere kamper på grunn av det røde kortet.

Før utvisningen hadde Felix vært gjestenes beste spiller.

Før pause hamret Willian inn 1-0 til Fulham. Den tidligere Chelsea-profilen skar inn i banen og avsluttet via kneet til Trevoh Chalobah. Ballen endret retning, smalt i lengste stolpe og spratt videre i nettmaskene.

I angrepet før målet hadde Fulham et treff i tverrliggeren.

Den kom etter at Mason Mount hadde sendt et frispark i metallet.

Chelsea er i krise om dagen. Klubben har kun vunnet én av sine siste ni kamper i Premier League og har sju nederlag på de siste ti i ulike turneringer. Den svake formen holder blåtrøyene på 10.-plass.

Lyse tider er det derimot for Fulham. Opprykkslaget har fire strake seirer i ligaen og kun to tap på sine siste ti PL-oppgjør.

Chelsea ble redusert til ti mann på stillingen 1-1. Et kvarter senere var Fulham tilbake i føringen etter elendig keeperspill fra Kepa Arrizabalaga. Spanjolen sto på halvdistanse, og det utnyttet Carlos Vinícius. Han løp seg fri og stanget inn vertenes vinnermål i et tomt bur.

Kalidou Koulibaly tok Chelsea tilbake i kampen igjen like etter hvilen. Midtstopperen klinket til og så skuddet bli «reddet» på innsiden av målet. På dommerens klokke vibrerte det for scoring.

(©NTB)

Flere nyheter: