Menu
Alberto Núñez Feijóo klarte ikke å sikre seg nok stemmer for å bli statsminister i Spania, men får prøve igjen på fredag. Foto: Paul White / AP / NTB

Feijóo mislyktes i sitt første forsøk på å bli Spanias statsminister

Partilederen for det konservative Partido Popular, Alberto Núñez Feijóo, klarte ikke å sikre seg nok støtte i nasjonalforsamlingen til å kunne danne regjering.

Av NTB | 27.09.2023 14:03:10

Politikk: Feijóo trengte støtten til 176 representanter i den spanske nasjonalforsamlingen for at regjeringsforslaget hans skulle gå igjennom onsdag. Men det fikk han ikke – 172 av representantene stemte for, mens 178 stemte mot Feijóo og Partido Popular (PP).

I onsdagens avstemming var det krav om absolutt flertall – altså det måtte et flertall av nasjonalforsamlingens representanter stemme for. Spansk lov åpner for at Feijóo kan prøve igjen på fredag, da et alminnelig flertall vil være nok for at han kan danne regjering. Det vil si at han da trenger et flertall av de avgitte stemmene.

Partido Popular er det første partiet som har fått mulighet til å prøve å finne støtte til en ny spansk regjering siden valget i juli. De vant 137 seter i nasjonalforsamlingen i valget.

(©NTB)

Flere nyheter: