Menu
Sentralbanksjef Jerome Powell ville ikke si noe forpliktende om hvorvidt det kommer flere rentehevinger etter økningen i juli. Referatet fra rentemøtet viser at de fleste deltakerne mener fortsatt høy prisvekst kan gjøre det nødvendig å heve renten ytterligere. Foto: Nathan Howard / AP / NTB

Fed-referat antyder at flere rentehevinger kan bli nødvendig

De fleste av deltakerne på rentemøtet i USA mente for høy prisvekst fortsatt er et problem som kan kreve flere rentehevinger, viser referatet fra møtet.

Av NTB | 16.08.2023 21:34:41

Økonomi og næringsliv: Den siste uken i juli satte den amerikanske sentralbanken opp renten for ellevte gang på snaut halvannet år. Referatet fra rentemøtet viser nå at de fleste som deltok, mente inflasjonen fortsatt var for høy og at det kan bli nødvendig å skru opp renten igjen.

Samtidig så flere av deltakerne «forsiktige tegn på at inflasjonspresset kan være på vei ned». På pressekonferansen etter møtet ville ikke sentralbanksjef Jerome Powell si noe forpliktende om eventuelle fremtidige renteøkninger.

Ifølge referatet fastslo medlemmene i den pengepolitiske komiteen at selv om inflasjonen er på vei ned, ligger den et godt stykke over målet på 2 prosent. De «trenger der å se mer data … for å være trygge på at inflasjonspresset avtar» og at de er på vei tilbake mot målet.

Mange investorer og økonomer har sagt at de tror rentehevingen i juli blir den siste i denne omgang. Goldman Sachs anslår at sentralbanken vil begynne å sette renten ned igjen midt i 2024.

Det neste rentemøtet i Federal Reserve holdes 19. og 20. september.

(©NTB)

Flere nyheter: