Menu
Odd Petter Magnussen, faren til drepte Martine Vik Magnussen, mener uttalelsene til Farouk Abdulhak er en ren innrømmelse av drap. Foto: Heiko Junge / NTB

Faren til Martine Vik Magnussen om Abdulhak-utsagn: – En ren innrømmelse av drap

Faren til Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen, mener at utsagnene til Farouk Abdulhak endrer hele sakens perspektiv.

Av NTB | 28.03.2023 08:24:03

Kriminalitet og rettsvesen: – Etter min mening er dette en ren innrømmelse av drap. Det omdefinerer hele saken. Jeg mener det er en regelrett «game changer».

Det sier Odd Petter Magnussen til NTB etter at Farouk Abdulhak i TV 2s nye dokumentarserie «Martine – siste kapittel» sier at han beklager «den uheldige ulykken» som skjedde.

Magnussen sier videre at uttalelsene er et gjennombrudd i saken fordi det vil gi dem et helt annet handlingsrom, og at det vil gi en annen oppfattelse av saken, også i Midtøsten.

Faren karakteriserer Abdulhak som ytterligere kald, beregnelig, rasjonell og uten anger, etter at han fikk høre samtalene.

– Dette er det nest beste vi har kunnet håpe på etter en eventuell retur til Storbritannia og en rettssak. Han bekrefter at han er en drapsmann, sier Magnussen.

I samtalene med journalisten sier Abdulhak aldri direkte at han har drept Martine, men faren sier det kun er et prinsipielt spørsmål.

– Man kjenner sakens omstendigheter. Han sier blant annet at han har brukt kokain, og man skal være rimelig teoretisk anlagt for å ikke se at det er snakk om drap.

Abdulhak er den eneste mistenkte i drapssaken. Han forlot Storbritannia kun timer etter at Magnussen ble drept i London 14. mars 2008 og har siden levd i skjul i Jemen.

– Dokumentaren vil også vises på BBC Arabic, noe som gjør at den kommer til å nå 80 prosent av den arabiske verden.

Dokumentarserien er et samarbeid mellom TV 2 og BBC. Britisk-jemenittiske Nawal Al-Maghafi fikk først kontakt med Abdulhak via Snapchat, og over lengre dialog hevder Abdulhak blant annet at han ikke husker hva som skjedde, blant annet på grunn av kokainbruk.

Flere nyheter: