Menu
Katrine Lunde storspilte i Vipers-målet i den første sluttspillfinalen mot Storhamar. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Fantomspill av Katrine Lunde da Vipers knuste Storhamar i første sluttspillfinale

Katrine Lunde hadde redningsprosent på over 65 i første omgang og drev Storhamar-spillerne til fortvilelse da Vipers vant første sluttspillfinale 32-19.

Av NTB | 23.05.2023 19:48:58

Sport: 43-åringen stengte målet for alle andre enn Anniken Obaidli til det var spilt 29.37 minutter av den første omgangen. Med 17-7 var kampen avgjort allerede ved pause.

Allerede lørdag får Vipers Kristiansand sjansen til å sikre sluttspilltittelen slik at laget kan rette blikket helt mot Champions League-finalehelgen i Budapest.

Ole Gustav Gjekstad ble etter kampen hedret i det som kan ha vært hans siste hjemmekamp som Vipers-trener.

– Jeg prøver å utsette de nostalgiske tankene til vi er ferdige med sesongen, men jeg kjente at jeg var litt preget før matchen. Vi ble reddet av en god målvakt i starten, men hadde senere god kontroll. Jeg håper vi tar noen steg til i returkampen. Vi vil gjerne avgjøre det i to kamper, sa en rørt Gjekstad til TV 2.

Storhamar ledet både 2-0, 3-2 og 4-3, men så scoret Vipers 13 av de 14 neste målene og hadde langt på vei avgjort kampen på 16-5. Hovedårsaken til det var Lundes storspill i hjemmemålet.

«Brutalt» sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen til TV 2 i pausen om Lundes 14 redninger på 21 skudd.

– Vi må snakke om det i pausen. Skyter man kort på Katrine Lunde så er hun der hele tiden. Dette blir ille hvis vi ikke tør å stå litt mer opp og gå i duellene, sa han.

Også Obaidli brukte ordet «brutalt».

– Vipers er et sinnssykt godt lag, og med en keeper som gjorde det vanskelig for oss, sa hun til TV 2.

– Ute på banen er det mye rot. Vi spiller ikke bra, men målvaktsspillet til Katrine er fantastisk. Hun reddet oss spesielt i starten. Da var vi dårlige, men det er lov å ha god målvakt, sa han til TV 2.

Storhamar hadde nok funnet ut av noe i pausen og scoret de tre første målene i 2. omgang, men det var ingen vei tilbake i kampen.

– Det var avgjort til pause, og de beste gjør ikke mer enn de må. Men det er mulig å gjøre en bedre kamp lørdag, det kan jeg si med en gang, sa Gabrielsen.

Obaidli scoret ni ganger i kampen, men Line Ellertsen fikk ballen i mål først med sitt åttende skudd. Mia Zschocke lyktes med ett av ti skudd.

For Vipers scoret Anna Vjakhireva sju mål, Marketa Jerabkova og Jana Knedlikova seks hver.

Returkampen spilles lørdag, eventuell tredje kamp tirsdag 30. mai.

Obaidli var den eneste Storhamar-spilleren som tegnet seg på scoringslista før Olivia Löfqvist scoret 23 sekunder før pause. De seks Obaidli-målene kunne ikke hindre at Vipers gikk til halvtidshvilen med ti måls ledelse.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var ikke i tvil om årsaken til den store pauseledelsen.

(©NTB)