Menu
Røyk stiger til værs etter et angrep i Gaza. Familiene til gislene Hamas tok, er bekymret for skjebnen deres under Israels luftkrig. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / NTB

Familiene til gislene i Gaza kritiske til luftangrepene

Familiene til gislene i Gaza krever en forklaring fra Israels regjering om gislenes skjebne under den intense luftkrigen mot det palestinske territoriet.

Av NTB | 28.10.2023 10:02:27

Krig og konflikter: Gruppa som representerer de over 220 menneskene som ble tatt som gisler av Hamas under angrepet 7. oktober, vil ha et umiddelbart møte med regjeringen.

– Natten i natt var den verste hittil, og vi gjennomlevde den i stor frykt, sier gruppa lørdag i en pressemelding. De sier de er sinte over «den totalt manglende sikkerheten for gislene som holdes i Gaza, som også er utsatt for den kraftige bombingen».

– Jeg vet ingenting om strategi. Men jeg vet noe om å være mor, og jeg føler at denne krigen har vi allerede tapt. Hvordan kan dere sikre at min datter og de andre gislene kommer hjem i live, sier Meirav Leshem Gonen til Israels militærradio lørdag.

I Tel Aviv tok 600 mennesker del i en solidaritetsmarkering for gislene. Mange av dem var ikledd vester med bilde og navn på fangene, ifølge TV-kanalen Kan.

(©NTB)

Flere nyheter: