Menu
Dag-Eilev Fagermo er ferdig som hovedtrener i Vålerenga. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Fagermo ferdig i Vålerenga: – Problemet er selvsagt større enn som så

Dag-Eilev Fagermo fortsetter ikke i jobben som hovedtrener i Vålerenga. 56-åringen forlater klubben etter en svak sesongstart.

Av NTB | 12.06.2023 22:08:55

Sport: Det meldte Vålerenga på egne nettsider mandag ettermiddag.

«Vålerenga Fotball Elite og hovedtrener Dag-Eilev Fagermo har i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet», skrev klubben.

– Det var en kjedelig beskjed å få. Det tror jeg styret synes selv også. Det er et nederlag for klubben når en trener må gå slik som dette. Når man har et ekteskap gående, så ønsker man at det skal vare. Skilsmisser er sjeldent gode. Først og fremst er dette trist, sier sportssjef Joacim Jonsson til Discovery.

– Det har vært en stor drøm å få til dette prosjektet sammen med Dag-Eilev. Jeg er veldig lei meg for at det ikke har gått, sier styreleder Tuva Ørbeck Sørheim til kanalen.

Sørheim og Jonsson uttalte seg til pressen etter et medlemsmøte i klubben mandag kveld.

Sportssjefen går langt i å bekrefte at utfordringene som ledet til Fagermos avgang handler om mer enn bare treneren.

– Det er ikke bare et spørsmål om en trener. Det har vært mange trenere i Vålerenga de siste årene, så problemet er selvsagt større enn som så, sier Jonsson.

– Jeg er takknemlig for at jeg fikk en jobb i Vålerenga, det var en drømmejobb for meg. Jeg er glad for at vi vant bronse, solgte spillere for over 100 millioner og utviklet treningsfasilitetene vesentlig. Det har vært tøft og snu spillerstallen, med så mange unge spillere, og samtidig oppnå gode resultater på kort sikt. Derfor er potensialet stort i Vålerenga nå, men de kortsiktige resultatene er ikke gode nok, sier han i en uttalelse.

Vålerenga opplyser at klubben nå vil bruke den tiden som er nødvendig til å få på plass en ny hovedtrener.

Frem til en permanent løsning er på plass vil Jan Frode Nornes tre inn som en midlertidig hovedtrener fra og med mandag.

Den svake formen har satt Fagermo under sterkt press. «Ut med Fagermo» ble ropt fra supportertribunen etter søndagens tap.

– Jeg er ikke redd for noe. Ledelsen må gjøre det de mener er best for Vålerenga, sa Fagermo til TV 2 søndag.

Trenerprofilen kom til Vålerenga i januar 2020. I sin første sesong ledet han klubben til en tredjeplass i serien. I 2021 ble VIF nummer sju, og i 2022 endte de som nummer seks.

56-åringen har tidligere vært hovedtrener i blant andre Odd, Strømsgodset og Notodden.

Fagermo selv innser at resultatene ikke har vært gode nok.

Vålerenga tapte 0-1 for Strømsgodset søndag og befinner seg helt nede på 13.-plassen i Eliteserien. Laget står med tre strake tap i ligaen og har tapt fire av fem hjemmekamper denne sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: