Menu
Meta følger ikke rådet fra sitt eget tilsynsråd om å suspendere kontoen til Hun Sen, Kambodsjas nylig avgåtte statsminister. Arkivfoto: Heng Sinith / AP / NTB

Facebook vil ikke utestenge Kambodsjas eksstatsminister

Facebook-eier Meta avviser en anbefaling fra sitt tilsynsråd om å utestenge Kambodsjas eksstatsminister, som anklages for å ha truet motstandere på Facebook.

Av NTB | 30.08.2023 08:24:42

Kultur og underholdning: Tilsynsrådet finansieres av Meta, men drives uavhengig av selskapet. I juni anbefalte de at Hun Sens konto skulle suspenderes i et halvt år på grunn av en video som rådet mente brøt regler mot trusler om vold.

Meta sa da at de ville fjerne videoen og så svare på rådets anbefaling etter en gjennomgang.

Mandag konkluderte selskapet med at «suspendering av kontoer utenom vårt vanlige rammeverk for håndheving vil ikke være i tråd med vår policy, inkludert protokoller for å begrense kontoer som tilhører offentlig personer i forbindelse med uroligheter».

Kambodsja har stengt tilsynsrådet ute fra landet og hevder anbefalingen om å suspendere Hun Sen var politisk. Hun Sen var Kambodsjas sterke mann og styrte landet gjennom nesten fire tiår før han nylig overlot ledelsen til sønnen Hun Manet, som også er landets hærsjef. 71 år gamle Hun senior har fortsatt stor innflytelse og har sagt at han vil være med i politikken i minst et tiår til.

(©NTB)

Flere nyheter: