Menu
Lucas Paquetá er beskyldt for å ha pådratt seg gule kort med vilje av veddemålshensyn, og Englands fotballforbund har nå opprettet disiplinærsak mot ham. Foto: Kin Cheung, AP / NTB

FA opprettet disiplinærsak mot Paquetá for kampfiksing

Englands fotballforbund (FA) har opprettet disiplinærsak mot West Ham-spiller Lucas Paquetá, som er anklaget for å påvirke kamper i veddemålsøyemed.

Av NTB | 23.05.2024 18:19:34

Sport: Brasilianeren skal ha pådratt seg gule kort med vilje.

FA peker på hans atferd i Premier League-kamper mot Leicester i november 2022, Aston Villa i mars 2023, Leeds i mai 2023 og Bournemouth i august 2023.

I tillegg skal han ha forbrutt seg mot gamblingreglementet ved ytterligere to anledninger.

Anklagene mot Paquetá ble kjent i august i fjor. Han ble avhørt av FA i september og ga etterforskerne tilgang til mobiltelefonen.

Forbundets gransking av spilleren ble foranlediget av mistenkelige spillmønstre rundt hans gule kort for å dytte Bournemouth-spiller Ilja Zabarnji i sluttminuttene av en 1-1-kamp i serieåpningen i fjor høst.

Paquetá har frist til 3. juni med å svare på anklagene. På Instagram publiserte han allerede torsdag en benektelse.

– Jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at FA har valgt å opprette disiplinærsak, skriver han.

– I ni måneder har jeg samarbeidet i hvert steg av granskingen, og gitt all mulig informasjon. Jeg avviser anklagene fullt ut og vil kjempe for å renvaske mitt navn.

West Ham bekrefter i en uttalelse at det er opprettet disiplinærsak mot Paquetá og legger til at klubben vil støtte spilleren i hans forsøk på å bevise sin uskyld.

(©NTB)