Menu
Everton har vært i trøbbel denne sesongen. Foto: Jon Super / AP / NTB

Everton-topper ferdige i klubben – usikkerhet rundt styreformannen

Flere fremtredende lederskikkelser forlater den engelske fotballklubben Everton. De neste døgnene avgjør hva som skjer med styreformann Bill Kenwright.

Av NTB | 12.06.2023 18:39:10

Kultur og underholdning: Everton opplyser på sine nettsider mandag kveld at administrerende direktør Denise Barrett-Baxendale, finans- og strategisjef Grant Ingles og direktør Graeme Sharp forlater sine roller.

«Vi har alle vært fullt dedikerte i vår tid her og er skuffet over å ha tatt beslutningen om å forlate Everton», heter det i uttalelsen fra de avtroppende styremedlemmene.

«Vi har jobbet utrettelig sammen med styrelederen vår i det som har vært en utfordrende periode for å levere noen av de viktigste prosjektene i Evertons historie – prosjekter som vil ivareta og opprettholde klubbens kommersielle fremtid i generasjoner fremover», uttaler de videre.

– Dette har vært et flott styre som alle har jobbet utrettelig for klubben, uansett omstendigheter. Mitt forhold til Denise har vært kjent som et av de tetteste i fotballen. Jeg takker henne for hennes innsats, spesielt hennes fantastiske arbeid med hensyn til vår nye stadion, sier Kenwright mandag.

Everton berget plassen i Premier League med et nødskrik i siste serierunde. Samtidig har sviktende resultater satt ledelsen under press.

Til grunn for saken ligger det angivelig «generelle kommersielle kontrakter og avtaler». Innholdet i søksmålet er ikke spesifisert utover det. The Guardian melder samtidig at saken skal opp i den kommersielle domstolen i London.

Ancelotti var trener i Everton i en periode på 18 måneder med start i 2019. Fotballklubbens samarbeid med italieneren ble avsluttet i 2021.

Everton opplyser at en uttalelse om midlertidige ansettelser i de aktuelle rollene samt fremtiden til styreleder Bill Kenwright vil bli kommunisert ut i løpet av de neste 48 timene.

(©NTB)