Evertons Dominic Calvert-Lewin etter scoringen mot Burnley. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB.

Everton tok sin første seier på snart fire måneder

En real gavepakke fire minutter på overtid i 1. omgang mot Burnley gjorde at Dominic Calvert-Lewin sikret tre svært viktige poeng for Everton i Premier League.

Av NTB | 06.04.2024 19:33:36

Sport: Sist gang Everton vant i serien var mot nettopp Burnley 16. desember.

Poengene gjorde at laget fortsatt er fire poeng over Luton på den beste av de tre nedrykksplassene. Luton vendte kampen og vant 2-1 hjemme mot Bournemouth.

Det ble som ventet en reservert affære mellom Everton og Burnley. Dette var kampen ingen av dem hadde råd til å avgi poeng i. Calvert-Lewin ble matchvinner da det glapp for Burnleys keeper Muric. Calvert-Lewin taklet inn scoringen etter et tilbakespill.

– En veldig viktig seier. Dette var en kamp vi måtte vinne, sa Calvert-Lewin til Sky Sports.

Sander Berge og Burnley skulle selvsagt gjerne ha hatt poengene selv, siden de bare har Sheffield United bak seg på tabellen og det er seks poeng opp til nevnte Luton.

Sander Berge spilte hele kampen og pådro seg et gult kort for Burnley. Laget måtte avslutte med ti mann etter at Dara O’Shea ble utvist.

– Spillerne viste enorm mental styrke ved å vende 0-2 til 3-2, men så mistet vi seieren på et innlegg som endret retning, sa Brentford-manager Thomas Frank til Sky Sports.

Aston Villa innehar fortsatt fjerdeplassen i Premier League, men har to kamper mer spilt enn Tottenham som bare er tre poeng bak.

Wolverhampton tapte 1-2 hjemme mot West Ham. Fulham tapte 0-1 hjemme mot Newcastle.

– Vi jobbet hardt for denne seieren. Det var et steg fram, og vi må fortsette på den måten, sa manager Sean Dyche.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen i midtforsvaret til Brentford da det ble 3-3 borte mot Aston Villa. Brentford er også med i nedrykksgjørma og har ett poeng mindre og én kamp mindre spilt enn Everton.