Belgieren Remco Evenepoel vant UAE-touren. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Evenepoel vant UAE-touren – Yates-seier på siste etappe

Den belgiske Soudal-Quick Step-rytteren Remco Evenepoel vant UAE-touren sammenlagt. På siste etappe måtte han se seg slått av UAE-rytter Adam Yates.

Av NTB | 26.02.2023 14:45:32

Sport: Briten vant etter drøyt tre og en halv time. Ti sekunder etter rullet Evenepoel over målstreken. Franske Geoffrey Bouchard tok 3.-plassen med 42 sekunder opp til Yates.

Etappen startet ved Hazza Bin Zayed stadion og ble avsluttet i Jebel Hafeet. Det var den siste etappen av sjudagersrittet i De forente arabiske emirater.

Evenepoel vant sammenlagt 59 sekunder foran den australske Ineos-rytteren Luke Plapp. Yates endte som treer med bare ett sekund opp til Plapp. Briten klatret opp sju plasser i sammendraget på avslutningsetappen.

DSM-rytter Andreas Leknessund ble beste nordmann i sammendraget med 20.-plass. Søndag endte 23-åringen etappen på 25.-plass, og han falt dermed 13.-plasser i sammendraget fra dagen før.

UAE-rytter Vegard Stake Laengen kunne juble for lagkameratens etappeseier søndag, men tråkket i mål som nummer 50. I sammendraget endte 34-åringen på 56.-plass.