Menu
Remco Evenepoel vant fredagens tempoetappe i Tour de France. Foto: Daniel Cole / AP Photo / NTB.

Evenepoel vant Tour-tempo – Pogacar fortsetter i gult

Remco Evenepoel viste muskler da han tråkket inn til seier på fredagens tempoetappe i Tour de France.

Av NTB | 05.07.2024 17:53:28

Sport: Belgieren endte 12 sekunder foran slovenske Tadej Pogacar i den gule ledertrøya.

Treukersrittets sjuende etappe gikk over 25,3 kilometer fra Nuits-Saint-Georges til Gevrey-Chambertin.

Evenepoel var raskest ved alle passeringer. Etter 8,6 kilometer var ledelsen på knappe tre sekunder, før han økte med ytterligere sju sekunder etter 14,4 kilometer. Ved siste passering på 19,9 kilometer var luken redusert til seks sekunder.

Mot slutten av etappen fikk Evenepoel trøbbel med kjedet, men klarte å ordne problemene lynraskt. Han økte til og med avstanden på strekket.

Før fredagens tempo hadde Pogacar en ledelse på 45 sekunder til Evenepoel i kampen om den gule trøya. De to siste årenes vinner Jonas Vingegaard lå ytterligere fem sekunder bak på 3.-plass.

Dansken ble ikke bedre enn nummer fire på tempoetappen og tapte ytterligere terreng til Pogacar i kampen om den gule trøya. Mens Evenepoel har knappet innpå til 33 sekunder, ligger Vingegaard 1.15 minutter bak sloveneren.

Uno-X-rytteren Jonas Abrahamsen har fått en knallstart på Touren og leder klatrekonkurransen. Det vil han også gjøre etter fredagens tempoetappe ettersom det ikke var noen klatrepoeng å samle der.

Lørdag skal feltet ut på en flat etappe, før det er duket for en større prøvelse søndag med fire kategoriserte stigninger. Abrahamsen har en ledelse på seks klatrepoeng til Pogacar.

Uno-X-profilen Odd Christian Eiking ble beste nordmann på fredagens tempoetappe da han syklet inn til 71.-plass, tre og et halvt minutt bak Evenepoel.

(©NTB)