Gøran Søgard Johannessen og Magnus Abelvik Rød var begge med på å tape stygt med Flensburg-Handewitt i europaligaen. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Europa-jordskjelv for Rød og Johannessen: – Håndballhistorie på et vanvittig nivå

Flensburg-Handewitt med norske landslagsspillere i laget gikk på et sjokktap 27-35 hjemme mot spanske Granollers og er ute av europaligaen i håndball.

Av NTB | 19.04.2023 10:04:26

Sport: Tirsdagens nederlag omtales i Tyskland som en fullstendig kollaps. Bundesliga-klubben vant bortekampen i Spania 31-30, men i egen hall var Flensburg aldri i ledelsen.

Granollers hadde 16-12 til pause, og i andre omgang rykket gjestene ytterligere ifra. På det meste var spanjolene foran med hele tolv mål. Bragden sendte dem videre til semifinale med 65-58 sammenlagt.

Magnus Abelvik Rød og Gøran Søgard Johannessen tok begge del i den tyske nedturen. De scoret henholdvis ett og fire mål.

– Det er helt, helt urealistisk at de taper og gjør det med åtte mål på hjemmebane. Det er håndballhistorie på et vanvittig nivå, og dette er et av de mest overraskende resultatene vi noensinne har sett i europeisk håndball. Jeg har nesten ikke ord, sier håndballekspert Bent Nyegaard til dansk TV2.

Flensburg-Handewitt ligger på fjerdeplass i serien og henger for fullt med i gullkampen. Men en finalehelg i europaligaen lagt til klubbens egen arena utgår.