Menu
EUs økonomikommissær Paolo Gentiloni presenterte mandag EUs vårprognoser for økonomien i blokken og eurosonen. Foto: Caisa Rasmussen / TT / AP / NTB

EU justerer opp vekstprognoser

EU-kommisjonen justerer opp sine vekstprognoser for eurosonen med 0,2 prosentpoeng til 1,1 prosent, til tross for at de også spår økt inflasjon på 5,8 prosent.

Av NTB | 15.05.2023 11:14:18

Politikk: – Lavere energipriser, mindre forstyrrelser i forsyningslinjene og et sterkt arbeidsmarked støttet opp under en moderat vekst i første kvartal av 2023 og fjernet frykten for en resesjon, sier økonomikommissær Paolo Gentiloni mandag.

For hele EU forventer kommisjonen en vekst 1 prosent i år, opp fra 0,8 prosent fra forrige prognose i vinter.

Kommisjonen justerer også vekstprognosene i 2024 for eurosonen med 0,1 prosentpoeng til 1,6 prosent. I samme periode venter de en vekst på 1,7 prosent i hele EU. Det er 0,1 prosent høyere enn i forrige prognose.

Likevel tror EU det blir en høyere inflasjon i blokken. Ifølge prognosene vil inflasjonen i eurolandene ligge på 5,8 prosent i år, sammenlignet med 5,6 prosent som ble spådd i forrige prognose. Til neste år venter de en prisvekst på 2,8 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: