Menu
Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn etterlyser mer hjelp til grønn omstilling for oljefylket Rogaland. Foto: Dag Svihus / Stavanger Ap

Etterlyser hjelp til omstilling

Ordfører Arne Christian Mohn i Haugesund var på talerstolen under landsmøtet til Arbeiderpartiet fredag. Der etterlyste han økonomisk bistand og konsesjoner for å gjennomføre det grønne skiftet.

Av Egil M Solberg | 05.05.2023 00:13:22

Politikk: Under sin tale til landsmøtet gjorde Mohn det klar at Rogaland var avhengig av arbeidsplassene i olje- og gassbransjen, og at omstillingshjelp var avgjørende.

Han trakk frem flere eksempler på hvorfor Rogaland sto overfor en gedigen utfordring.

– Vi har en intensjonsavtale om bygging av storskala batteriproduksjon, og vi trenger like mye støtte som andre regioner. Det får vi ikke i dag. Vi trenger konsesjoner for å bygge opp mellomlagring etter karbonfangst. Det har vi ikke fått. Vi trenger økonomisk støtte, ikke bare skryt, om vi skal få til storsatsing på flytende havvind, uttesting av ny teknologi på skip og autonomi, og forskning for å få ned kostnader. Vi kan bygge dette, men trenger oppstartshjelp, sa Mohn.

Han avsluttet sitt innlegg med et sitat fra Statsministeren:

– «Lykkes Vestlandet eller Rogaland, lykkes Norge», har Jonas sagt. Vi har kompetansen. Vi bygger på skuldrene av olje- og gass-sektorens teknologi og innovasjon. Vi er klare, sa han.

Flere nyheter: