Menu
Edvald Boasson Hagen og resten av feltet i Criterium de Dauphine fikk nærkontakt med aksjonister. Foto: Heiko Junge / NTB

Etappeseier til Laporte – økte ledelsen i Critérium du Dauphiné

Christophe Laporte i den gule ledertrøya var best i spurten tirsdag og økte ved hjelp av bonussekundene sin ledelse i verdenstourrittet Critérium du Dauphiné.

Av NTB | 06.06.2023 17:19:22

Sport: Laporte hadde mest saft i beina da det ble spurtet om seier etter 194,1 kilometer fra Monistrol-sur-Loire til Le Coteau. Den franske Jumbo-Visma-rytteren vant foran irske Sam Bennett og nederlandske Dylan Groenewegen.

Sistnevnte var irritert og mente seg hindret i avslutningen.

Martin Urianstad på 11.-plass var best av de norske rytterne. Edvald Boasson Hagen ble nummer 21. Det ble kjørt raskt inne i Le Coteau, og det var flere mindre velt på de siste to kilometerne.

Det var ikke ventet betydelige endringer i sammendraget på tirsdagens flate etappe. Annerledes blir det på onsdagens tempoetappe.

Arrangøren meldte raskt at rytterne kom til å bli omdirigert for å unngå den delen av løypa der demonstrasjonen pågikk. Like etter ble det imidlertid klart at man hadde klart å rydde den ene veibanen, slik at feltet likevel kunne følge den opprinnelige traseen.

Det er ikke første gang at aksjonister slår til mot sykkelritt. Det har skjedd ved flere anledninger det siste året.

Uno-X-laget, Vegard Stake Laengen, Markus Hoelgaard og Edvald Boasson Hagen er norske innslag i Critérium de Dauphiné. Rittet brukes av stjernene som en siste runde med forberedelser til Tour de France.

Sommerens storritt i Frankrike starter i begynnelsen av neste måned.

En gruppe aksjonister tvang arrangøren til å ta grep underveis på den 3. etappen. Ni mil gjensto til mål av den 194,1 kilometer lange etappen fra Monistrol-sur-Loire til Le Coteau da meldingene kom om at aksjonister hadde inntatt veibanen.

Rytterne ble informert om situasjonen da den oppsto. Det førte til at farten i feltet ble satt betydelig ned. Ingen ryttere var i brudd på det aktuelle tidspunktet. Det skapte minimalt med utfordringer.

(©NTB)

Flere nyheter: