Menu
Alexander Kristoff får en kort etappe fredag. Foto: Martin Sylvest / NTB

Etappen i Paris-Nice blåste bort – stiv kuling og veltede trær stoppet Kristoff og rivalene

Voldsomme vindkast tvang arrangørene av sykkelrittene Paris-Nice til å avlyse fredagens sjette etappe. – Uunngåelig, heter det i begrunnelsen.

Av NTB | 10.03.2023 13:15:33

Sport: Uno-X-laget, med Alexander Kristoff i spissen, deltar i etapperittet i Frankrike.

Fredagens etappe skulle etter planen vært 197,4 kilometer lang. Starten var lagt til Tourves, mens målgang er i La Colle-sur-Loup. Som følge av den kraftige vinden besluttet arrangøren først å kutte kraftig ned på lengden.

Deretter ble etappen avlyst.

«Etter å ha vurdert flere alternativer for å endre ruten og ventet på en bedring av værforholdene, har arrangørene av Paris-Nice besluttet å kansellere den sjette etappen for å bevare sikkerheten til rytterne», skriver arrangøren.

Beslutningen ble tatt i samarbeid med lokale myndigheter.

Da arrangøren først modifiserte etappen, ble starten flyttet til landsbyen La Fontaine D’Aragon. Det var kun åtte mil før målgangen. Dermed ville det blitt en meget kort og intenst etappe for Kristoff og konkurrentene.

Av hensyn til frammøtte publikummerne syklet rytterne noen kilometer med utgangspunkt i den planlagte starten i Tourves fredag morgen. Deretter stanset de og gikk om bord i lagbussene igjen.

Arrangørgrepet med å avlyse etappen betyr at Uno-X-rytter Jonas Gregaard fortsetter i klatretrøya også lørdag.

Nå fortsetter i stedet Gregaard i den gjeve trøya. Lørdag skal feltet over to førstekategoriserte stigninger. Da får dansken en stri tørn med å beholde trøya.

Paris-Nice avsluttes søndag.

Også i det italienske rittet Tirreno-Adriatico skapte vinden trøbbel fredag. Den femte etappen skulle etter planen avsluttes med en lengre stigning opp til Sarnano-Sassotetto. På grunn av kraftige vindkast har arrangøren flyttet målgangen to drøye kilometer lenger ned i fjellsiden. Etappen blir dermed 165,6 kilometer lang og ikke 168.

«De eksepsjonelt voldsomme vindene, som forårsaket flere trevelt i regionen, gjør kanselleringen av etappen uunngåelig», legger arrangøren til.

Dansken har 18 poengs ledelse på superstjernen Tadej Pogacar i kampen om den gjeve trøya. Fredag var det planlagt fem kategoriserte stigninger. Da kunne trøya gått fløyten.

(©NTB)