Menu
Espen Christensen storspilte da Kristianstad ble svensk mester i håndball. Foto: Annika Byrde / NTB

Espen Christensen takket for seg med storspill da Kristianstad ble mester

I sin siste kamp for Kristianstad storspilte Espen Christensen da Sävehof ble slått 30-23 i femte og avgjørende kamp om det svenske håndballmesterskapet.

Av NTB | 29.05.2023 21:38:58

Sport: Den 37-årige keeperen var helten da Kristianstad ble cupmester i mars, og mandag stengte han i perioder målet da klubben vant sluttspillet for første gang siden 2018.

– Nå er det bare glede og eufori. Å spille min siste kamp for Kristianstad og avslutte på denne måten får fram følelsene, sa rogalendingen til C More. Han hadde redningsprosent på nesten 40.

Christensen fikk ikke fornyet kontrakt og skal neste sesong spille for Helsingborg.

I 2. omgang leverte Christensen redning etter redning i perioden da kampen ble avgjort. På Kristianstads nettsted ble det beskrevet som en «Lidnersk knäpp», et svensk uttrykk som beskriver øyeblikket når alt plutselig faller på plass og prestasjonsnivået økes voldsomt.

Kristianstad er svensk mester for niende gang. Denne sesongen vant laget serie, cup og sluttspill.

Foran 5000 tilskuere i en fullsatt hall var første omgang en målvaktsduell der også Sävehofs Oscar Sävinger var meget god. Ved pause sto det 12-12.

– Han reddet ALT, og det var ikke dårlige redninger. Om det ikke var skudd fra distanse, var det innhopp fra kant som den rutinerte målvakten sto i veien for, står det.

(©NTB)