Menu
Blomster og lys er satt ut på åstedet i Haugesund der Kjetil Andre Østhus ble drept natt til 1. januar. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Erkjenner ikke straffskyld for nyttårsdrapet

Briten som er tiltalt for drapet på Kjetil André Østhus erkjenner ikke straffskyld. Påtalemyndigheten mener mannen ikke var tilregnelig og kommer med påstand om tvungen psykisk helsevern.

Av tomas | 16.01.2023 13:09:36

Lov og rettsvesen: Den 21 år gamle engelskmannen som er tiltalt for drapet på en 28 år gamle Kjetil André Østhus i Haugesund natt til første nyttårsdag 2022, erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot ham startet i Haugaland og Sunnhordland tingrett i formiddag.

Påtalemyndigheten tar utgangspunkt i at han ikke var tilregnelig da han begikk drapet, og kommer med påstand om tvungen psykisk helsevern, men dette kan endre seg underveis i rettssaken dersom bevisførselen tilsier det, skriver Haugesunds avis.

Konklusjoner fra sakkyndige og spørsmålet om tiltaltes tilregnelighet, vil bli sentralt. Vi mener å ha god kontroll på våpenet og hendelsesforløpet, og det vil bli en grundig bevisførsel omkring dette, uten at jeg ønsker å gå inn på detaljer i forkant, sier Statsadvokat Birgitte Budal Løvlund til Dagbladet.

Det er satt av seks dager til rettssaken.

Flere nyheter: