Moldes Kristian Eriksen viste respekt til hjemmefansen på Briskeby. Lagkamerat Emil Breivik har sluppet seg mer løs. Foto: Geir Olsen / NTB

Eriksen herjet mot gamleklubben på spesiell dag – fikk utvidet oppholdet på Hamar

Kristian Eriksen hadde en emosjonell dag søndag. Molde-spilleren scoret et lekkert mål på sin gamle hjemmebane på dagen hvor hans avdøde far ville fylt 60 år.

Av NTB | 07.05.2023 19:54:07

Sport: Molde vant kampen komfortabelt 4-0 og tok sin andre strake seier for sesongen etter en trå start.

Eriksen, med flere sesonger bak seg i HamKam, bøyde ballen i mål til 3-0 for Molde med 35 minutter igjen av kampen. Av respekt for hjemmefansen feiret han ikke scoringen mot klubben han har vokst opp i.

– Det er spesielt. Det er det. Jeg skal ikke legge noe skjul på det. Jeg er glad i «Kamma». Det var rart, men godt for meg selv å få et mål igjen, sa Eriksen til Hamar Arbeiderblad.

Besøket på graven ble planlagt allerede da terminlista ble publisert før sesongen. Etter kampen røpet Eriksen at han ikke skulle tilbake til Molde med resten av laget.

– Jeg har fått lov til å bli igjen en ekstra dag. Nå skal jeg ut og spise med familien, sa han.

Eriksen ble assistert av Magnus Wolff Eikrem som var tilbake etter karantene for det røde kortet han fikk mot Lillestrøm. 1-0 var det Eikrem som sto for da han tvang fram et selvmål av Brynjar Bjarnason i første omgang. 2-0 kom etter pause på et glitrende frispark fra Molde-stjernen.

Det gjorde at den ekstremt vanskelige kampen for HamKam ble gjort om til en umulig oppgave.

HamKam røk 4-7 for Viking i forrige serierunde. Etter hvilen mot Molde raknet det igjen for hamarsingene som med det har elleve innslupne mål på de to siste kampene.

HamKam tar imot Tromsø til lørdag, mens Molde skal prøve å få sin tredje strake triumf hjemme mot Strømsgodset.

Han forteller til lokalavisa om en spesiell dag der han har syklet gjennom byen før kampen og også var innom graven til sin far som ville fylt 60 år søndag. Han døde for ti år siden i en bilulykke.

En snau halvtime før slutt satte Sivert Mannsverk en straffe i mål. HamKams Fredrik Sjølstad laget et klønete straffespark og ble utvist da han rev ned Erling Knudtzon.