Menu
Vi må forberede oss på at det kan komme flere til Norge også fremover, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Foto: Hanna Johre / NTB

Erfaringene fra flyktningstrømmen fra Ukraina skal gjøre integreringen mer effektiv

Regjeringen ønsker å bruke erfaringene fra flyktningstrømmen fra Ukraina det siste året til å gjøre integreringen mer effektiv og målrettet.

Av NTB | 07.06.2023 10:39:15

Krig og konflikter: I disse dager har regjeringen startet arbeidet med en ny stortingsmelding om integrering.

I en pressemelding opplyser regjeringen ønsker at erfaringene med flyktningstrømmen fra Ukraina det siste året skal gjøre integreringen mer effektiv og målrettet.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) sier krigen i Ukraina har satt systemet vårt på prøve.

– Nå må vi lære av det. Vi må forberede oss på at det kan komme flere til Norge også fremover. Samtidig må vi gjøre vårt for at de som er kommet, blir godt integrert. Da må vi utvikle politikken i tråd med de utfordringene vi vil stå i fremover, sier Mjøs Persen.

Hun sier klimakrisen gjør at flere blir nødt til å flykte fra hjemlandene sine fremover og at Norge skal fortsette å ta vår del av ansvaret for mennesker på flukt.

– I 2022 tok vi imot et historisk høyt antall flyktninger. Så langt har vi klart oppgavene svært godt, ikke minst på grunn av den viktige innsatsen fra kommunene. Nå skal vi bruke erfaringene vi har gjort oss så langt, for å ruste oss enda bedre for fremtiden, sier Mjøs Persen.

(©NTB)