Menu
– Equinor leverte god inntjening og kontantstrøm på tvers av selskapet og er en sikker og stabil leverandør av energi til Europa, sier konsernsjef i Equinor Anders Opedal om tallene for første kvartal 2023. Her fra Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen / NTB

Equinor: Justert resultat på 12 milliarder dollar i første kvartal 2023

Equinor fikk i første kvartal et justert resultat før skatt på 12 milliarder dollar, ned fra 18 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Av NTB | 04.05.2023 07:03:59

Politikk: – Equinor leverte god inntjening og kontantstrøm på tvers av selskapet og er en sikker og stabil leverandør av energi til Europa, sier konsernsjef i Equinor Anders Opedal om tallene for første kvartal 2023.

– Vi har strategisk fremdrift, optimaliserer olje- og gassporteføljen med kjøpet av Suncor Energy i Storbritannia og fortsetter med målrettet letevirksomhet, fortsetter han.

Equinor leverte en samlet egenproduksjon på 2,130 millioner fat oljeekvikvalenter per dag for første kvartal. Det er en oppgang fra 2,106 millioner fat per dag i samme kvartal 2022.

Veksten kom av en opptrapping av produksjonen fra nye felt og brønner. Også felt som var tilbake i produksjon har bidratt. Blant dem er Johan Sverdrup fase 2 og Snøhvit i Norge, og Peregrino i Brasil. Equinor har i år planer om å øke produksjonen med 3 prosent, noe veksten fra Sverdrup-feltet har mye av æren for, ifølge Dagens Næringsliv.

En fortsatt høy og stabil gassproduksjon på norsk sokkel bidro til energisikkerheten i Europa. Produksjonen av fornybar energi var på 524 GWh i kvartalet, en liten økning fra samme kvartal i fjor.

Selskapet foreslår et utbytte på 0,9 dollar per aksje, til sammen 17 milliarder dollar.

Flere nyheter: