Menu
Bolognas Kacper Urbanski og Juventus-spiller Fabio Miretti i duell onsdag. Foto: Michele Nucci/LaPresse via AP / NTB

Enorm opphenting av Juventus i første kamp etter Allegri-sparkingen – snudde 0-3 til 3-3

Juventus lå an til å ryke 0-3 for Bologna i den italienske storklubbens første ligakamp etter sparkingen av trener Massimiliano Allegri. Så kom det tre raske mål.

Av NTB | 20.05.2024 22:39:34

Sport: Juventus og Bologna hadde begge 67 poeng i Serie A foran søndagens møte. Ett poeng til hvert av lagene betyr at kampen om tredjeplassen i Serie A lever i beste velgående når én kamp gjenstår av sesongen.

Femteplasserte Atalanta er også i høyeste grad involvert i den. Kun to poeng skiller opp til Juventus og Bologna, og i tillegg har Bergamo-klubben en kamp til gode.

22-åringen Riccardo Calafiori scoret to ganger for Bologna i mandagens kamp og fikk selskap i målprotokollen av argentineren Santiago Castro. De tre scoringene så lenge ut til å holde i massevis til tre svært verdifulle poeng.

Et kvarter før full tid sjøsatte imidlertid gjestene det som skulle bli en solid opphenting. Scoringer av Federico Chiesa, Arkadiusz Milik og Kenan Yildiz forvandlet 0-3 til 3-3 i løpet av åtte minutter.

I siste serierunde er Monza motstander.

Sist fredag besluttet Juventus å sparke Massimiliano Allegri trener. Beslutningen ble tatt få dager etter at en rasende Allegri skapte overskrifter etter 1-0-seieren i cupfinalen mot Atalanta.

«Oppsigelsen kommer som følge av en ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen som klubben anså som uforenlig med verdiene til Juventus», skrev Juventus etter sparkingen.

Juventus-legenden Paolo Montero har fått ansvaret for å lede storklubben ut sesongen. 52-åringen, som spilte for Juventus i en årrekke, er egentlig U19-trener i Torino-klubben.

Han har aldri tidligere trent et Serie A-lag, men Juventus kunngjorde søndag at han vil steppe inn etter Allegri-sparkingen.

Både Bologna og Juventus er sikret plass i Champions League neste sesong, men for sistnevnte ligger likevel ikke sesongen an til å ende lystig. «Den gamle dame» har ikke vunnet på seks kamper.

Cuptriumfen var samtidig den første Juventus-tittelen på tre år, og Allegri ble den første treneren som har vunnet Coppa Italia fem ganger.

(©NTB)

Flere nyheter: