Menu
Englands landslagssjef i fotball Gareth Southgate ut mot Ivan Toneys lange straff. Foto: Zac Goodwin / PA via AP/ NTB

England-sjefen kritiserer hard Toney-straff: – Bør ikke fungere slik

England-trener Gareth Southgate er kritisk til fotballforbundets avgjørelse om å utestenge Ivan Toney fra all fotballrelatert aktivitet i minst fire måneder.

Av NTB | 24.05.2023 17:09:04

Sport: Brentford-spissen ble nylig ilagt en åtte måneders lang utestengelse for brudd på Det engelske fotballforbundets (FA) gamblingregler. Da ble det bestemt at Toney ikke får trene med lagkameratene sine før halvparten av straffen er sonet.

Det vil si at han ikke får komme tilbake på egen klubbs treningsfelt før i september. Også landslagsspill er utelukket i tidsrommet fram til januar.

– Jeg har snakket med ham, men vet ikke om jeg har lov til det. Hvis det er ulovlig kan de heller utestenge meg og ikke legge det på ham, sa Southgate på en pressekonferanse onsdag. Da hadde han akkurat tatt ut troppen til de kommende EM-kvalifiseringskampene i juni, som naturlig nok var uten Brentford-spissen.

– Utestengelsen er som den er. Han har akseptert straffen. Det som plager meg er at vi ikke hjelper folk, sa Southgate og la til:

– Han er skadet for øyeblikket, så hva gjør han for å bli frisk? Hvordan kan vi hjelpe ham over de neste månedene? Jeg liker ikke at vi bare utestenger folk i slike situasjoner fra fotballmiljøet. Jeg synes ikke det er slik det bør fungere. Det er ikke slik rehabiliteringsprogram bør fungere.

– Hans fremtid er med Brentford. Det er det ingen tvil om. I stedet for et problem, liker jeg å kalle det en utfordring, sa Frank tidligere denne måneden.

Brentfords draktsponsor er Hollywood Bets, et sørafrikansk gamblingfirma. Matthew Benham, klubbens eier, tjente sine penger på å etablere bettingselskapet Smartodds. Totalt har åtte av de 20 Premier League-klubbene hatt tippesponsorer denne sesongen.

– Generelt sett er det et spilleproblem vi må være oppmerksomme på i samfunnet. Personlig mener jeg all reklame for gambling er et problem, sa Frank.

Den engelske landslagssjefen ga Toney sin første landskamp i mars. Han mener forbundet må gjøre mer for å hjelpe folk i vanskelige situasjoner og ikke la dem være for seg selv i så lang tid.

Brentford-manager Thomas Frank har tidligere vært klokkeklar på at han ønsker å ha med Toney videre etter han har sonet straffen sin.

(©NTB)

Flere nyheter: