Menu
Harry Kane og England nådde ikke opp mot Slovenia. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

England sikret gruppeseieren uten å imponere – 0-0 mot Slovenia i EM

Englands EM-stjerner slet med å skape sjanser mot Jan Oblak og Slovenia. Bukayo Saka fikk et mål annullert for offside i tirsdagens 0-0-kamp.

Av NTB | 25.06.2024 23:03:17

Sport: Uavgjortresultatet holder til gruppeseier for England ettersom også Danmark – Serbia endte 0-0. Engelskmennene går videre fra gruppespillet med fem poeng. Slovenia spilte uavgjort i tre kamper og er videre som en av de fire beste treerne.

– Snakk om å hangle seg videre. De er gruppevinnere, ingen kan ta fra dem det. Jeg er bekymret på Englands vegne for hvordan det skal gå når de møter bedre motstand, sa NRK-ekspert Kristoffer Løkberg.

Gareth Southgates menn har også underveis i mesterskapet fått kritikk for å spille for tafatt angrepsfotball, og for at de angivelig har gitt fra seg initiativet etter å ha tatt ledelsen både mot Serbia (1-0) og Danmark (1-1).

Stjernespiss og kaptein Harry Kane forsvarte likevel eget lags innsats.

– Dette var målet før vi startet, å toppe gruppa og ha kontroll på vår egen skjebne. Det er det vi gjorde. Det var en tøff kamp, men jeg synes vi spilte mye bedre enn i forrige kamp. Mye mer energi og bedre med ballen. Vi kunne bare ikke finne den siste pasningen eller avslutningen, sa Kane rett etter kampen.

Et eksempel var etter 19 minutter da et flott angrep endte med at Bukayo Saka satte ballen i mål, men scoringen ble annullert fordi Phil Foden var i offside i oppbyggingen.

Slovenias største trussel var spissen Benjamin Sesko. Han testet Jordan Pickford ved et par anledninger, men Englands målvakt hadde tilsynelatende kontroll.

– Hør her. Disse kampene er skikkelig tøffe. Vi har vært i cupspillet før og steppet opp. Og vi kan gjøre det igjen. Men det blir vanskelig, sa Kane.

England hadde i overkant av 70 prosent ballbesittelse og hadde relativt god kontroll, men kritikken fra supporterne kommer neppe til å stilne etter en målløs og tam kamp.

I åttedelsfinalen skal England opp mot en treer fra enten gruppe D, E eller F.

Slovenia, som er blant Norges nasjonsligarivaler i høst, skal møte enten Portugal eller vinneren av gruppe E, som kåres onsdag.

Men det var ikke et gnistrende England som prøvde å overbevise kravstore fans mot Slovenia. Noen ganger, da de maktet å sette fart offensivt og la ballen gå med få berøringer, skapte de derimot farligheter.

Utover i 2. omgang fikk man et kampbilde som antydet at de slovenske spillerne var mer slitne enn de engelske, men de forsvarte seg godt og slapp til lite. Kane var mer involvert enn i forrige kamp mot Danmark, men han kom ikke til store sjanser.

(©NTB)

Flere nyheter: