Morgan Gibbs-White ble matchvinner for England mot Israel. Foto: Tamuna Kulumbegashvili / AP / NTB

England og Spania til finale i U21-EM etter storseirer

England hadde full kontroll mot Israel og vant 3-0 i sin semifinale, mens Spania vendte til 5-1 over Ukraina i U21-EM onsdag.

Av NTB | 05.07.2023 22:53:02

Sport: Dermed møtes de to fotballstormaktene i lørdagens finale i Georgia. England har ikke vunnet U21-mesterskapet siden 1984 og er garantert sultne på tittelen.

Lee Carsleys mannskap har fortsatt ikke sluppet inn mål i turneringen, men skal få kjempe mot målhungrige spanjoler som har scoret 13 mål på sin vei til finalen.

Spania har også gjort det svært bra i U21-EM de siste årene. Spanjolene vant i 2011, 2013 og 2019 og tapte finalen i 2017.

Etter en treg og litt slurvete første omgang fant Palmer en åpning med et kreminnlegg til Morgan Gibbs-White i det 42. minuttet i semifinalen. Nottingham-spilleren gjorde 1-0 med hodet etter å ha brent et straffespark tidligere i kampen.

Engelskmennene hevet seg etter pausen og styrte kampen. 63 minutter var spilt da Palmer økte til 2-0. Det skjedde i et flott angrep der Emile Smith Rowe fikk spilt ballen over til Palmer, som skled den inn ved bakre stolpe.

Med tomålsledelse hadde England full kontroll, og Israel var aldri nær å true finaleplassen. I siste ordinære spilleminutt dunket Cameron Archer inn 3-0 for England.

Spania-kaptein Abel Ruiz tok ansvar og utlignet bare fire minutter senere. Og ytterligere sju minutter senere var kampen snudd da Oihan Sancet fyrte inn et lavt skudd til 2-1.

Spanjolene satte ukrainerne under kraftig press etter pause, og etter hvert rant målene inn. Antonio Blanco, Aimar Oroz og Sergio Gómez tegnet seg på scoringslisten i annen omgang.

For britene markerte Manchester City-talentet Cole Palmer seg med scoring og to målgivende pasninger i semifinalen mot Israel.

Spania fikk en lei start på sin semifinale da Artem Bondarenko scoret for Ukraina etter tolv minutter. Det skjedde takket være fint forarbeid av Chelsea-stjernen Mykhajlo Mudryk.