Morgan Gibbs-White ble matchvinner for England mot Israel. Foto: Tamuna Kulumbegashvili / AP / NTB

England finaleklar i U21-EM

Morgan Gibbs-White brente straffespark, men fulgte opp med en flott scoring da England slo Israel 3-0 i semifinalen i fotball-EM for U21-lag.

Av NTB | 05.07.2023 20:03:01

Sport: Dermed ble Nottingham-spilleren matchvinner i en kamp der England vant tross en noe tam første omgang. Gibbs-White satte hodet på et lekkert innlegg fra Cole Palmer kort tid før pause og gjorde 1-0.

Tidligere i omgangen hadde han satt et straffespark utenfor etter at Anthony Gordon ble felt i Israel-boksen.

Engelskmennene hevet seg etter pausen og styrte kampen. 63 minutter var spilt da Manchester City-spilleren Palmer økte til 2-0. Det skjedde i et flott angrep der Emile Smith Rowe fikk spilt ballen over til Palmer, som skled den inn ved bakre stolpe.

Med tomålsledelse hadde England full kontroll, og Israel var aldri nær å true finaleplassen. I siste ordinære spilleminutt dunket Cameron Archer inn 3-0 for England, som stadig ikke har sluppet inn mål i mesterskapet.

Englands finalemotstander blir Spania eller Ukraina, som møtes i den andre semifinalen i Bucuresti senere i kveld.