Bukayo Saka (i midten) omfavnes etter å ha scoret sitt tredje mål for England mot Nord-Makedonia. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Engelsk festkveld på Old Trafford: Saka med hattrick i 7-0-seier

Det ble fullstendig plankekjøring da England knuste Nord-Makedonia 7-0 i EM-kvalifiseringen i fotball mandag. Tre av målene kom fra en glitrende Bukayo Saka.

Av NTB | 19.06.2023 23:08:55

Sport: For første gang på 16 år fikk Old Trafford besøk av det engelske herrelandslaget. Comebacket i Manchester Uniteds storstue ble svært vellykket.

«Three Lions» dominerte fra første stund, men trengte en halvtime på å skyte hull på det nordmakedonske forsvaret. Harry Kane bredsidet inn sitt 57. England-mål etter gode bidrag fra United-duoen Marcus Rashford og Luke Shaw.

Snaut ti minutter senere dunket Saka 2-0 opp i nettaket. Det skulle bare bli starten på en uforglemmelig kveld for Arsenals poengkonge. Han fikk inn to baller til på kort tid etter hvilen og noterte sitt første England-hattrick.

– Vi ser ustoppelige ut på kantene, sa tidligere landslagskaptein Steven Gerrard til Channel 4 i pausen.

England hadde ingen planer om å roe ned. To minutter etter sidebytte fikk Saka lov til å dempe en lang ball fra Trent Alexander-Arnold og prikkskyte, mens måltrippelen var i boks fire minutter senere.

– Det er en følelse jeg ikke kan sette ord på. Jeg kan ikke beskrive det, sa Saka etter kampen.

– En perfekt måte å avslutte sesongen på. Vi er veldig glade for at fansen møtte opp og støttet oss slik de gjorde, mente Saka overfor Channel 4.

England står med full pott etter fire kamper i jakten på spill i neste års EM-sluttspill. Ukraina er nærmest på seks poeng etter tre oppgjør, og Italia er treer med tre poeng på to kamper.

Nord-Makedonia (tre poeng) og Malta (null) ligger på de siste plassene i pulje C.

Før det gjorde Rashford 3-0-målet helt på tampen av første omgang. Det var populært blant de godt over 70.000 frammøtte.

Saka og Rashford var blant fire spillere som ble byttet ut etter en times tid, men det stoppet ikke Nord-Makedonias mareritt. Like etter la Kevin Phillips på til 6-0 med sitt første landslagsmål, og senere var Kane sikker fra straffemerket.