Menu
Ullensaker/Kisas Markus Einan var ankermannn da laget løp inn til sin første seier i Holmenkollstafetten. Foto: Lise Åserud / NTB

Endelig lyktes Ull/Kisa i Holmenkollstafetten

Ullensaker/Kisa tok sin første seier i Holmenkollstafetten. Det skjedde i 100-årsutgaven av løpet, og fjorårsvinner Gular ble henvist til annenplassen.

Av NTB | 13.05.2023 15:44:30

Sport: Ull/Kisas Thomas Roth falt på den nest siste etappen i fjor og var med på å gi Gular seieren. I år kom revansjen for klubben fra Romerike. Det skilte elleve sekunder mellom de to lagene.

– Det var gøy og en etterlengtet seier. Jeg bare fraktet pinnen i mål. Det var de andre gutta som gjorde jobben, sa Markus Einan til NRK.

Arrangørklubben Tjalve kom best ut av mennene og ble fulgt av Ull/Kisa. Det svenske laget Spårvägen tok deretter over teten. Ull/Kisas mann Erik Udø Pedersen mistet stafettpinnen på vei mot veksling, men det ble ikke avgjørende.

– Det gikk heldigvis ikke all verdens tid på uhellet, sa Pedersen.

Awet Kibrab løp opp til Besserud for Ull/Kisa, mens Gulars Bjørnar Lillefosse tapte bare ett sekund. Eldar Thomassen Fagerbakke er en utforbakkespesialist og tok igjen Sigurd Blom Breivik.

Senar Fissehatsion klarte å ta Ull/Kisa inn i teten. Marius Vedvik hadde den lengste etappen ned til Frognerparken, mens Fredrik Sandvik økte avstanden. På nest siste etappe gjorde Roth ingen feil denne gangen.

Hälle fra Sverige tok tredjeplassen og ble slått med 55 sekunder.

(©NTB)