Menu
En bil ligger klemt under et hus i byen Suzu etter fredagens jordskjelv i Japan. Foto: Kyodo News / AP / NTB

En person død etter kraftig jordskjelv i Japan

En person er død etter at et kraftig jordskjelv rammet sentrale Japan fredag ettermiddag. Myndighetene leter etter andre skadde.

Av NTB | 05.05.2023 14:04:31

Ulykker og naturkatastrofer: Det er meldt om flere ødelagte bygninger etter jordskjelvet, som rammet Ishikawa-prefekturet nær vestkysten av den japanske hovedøya Honshu klokken 14.42 lokal tid.

Skjelvet ble målt 6.2 i styrke, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS, men det er ikke sendt ut tsunamivarsel.

Byen Suzu på nordspissen av Noto-halvøya er blant stedene som er hardest rammet av skjelvet. Ifølge lokale myndigheter er en person bekreftet omkommet mens minst 13 andre er skadd. Det er ikke bekreftet hvordan vedkommende døde, men brann- og katastrofeetaten i byen sa tidligere fredag at person ble funnet bevisstløs etter å ha falt ned fra en stige.

Jordskjelvet har ført til at landmasser har løsnet, og lokale myndigheter advarer at regn kan øke risikoen for store gjørmeskred i regionen de neste dagene.

Regjeringens talsperson Hirokazu Matsuno sier myndighetene leter etter mulige skadde, men understreker at skjelvet ikke har ført til skader på de to atomkraftverkene i området.

Det er vanlig med jordskjelv i Japan. Landet ligger på «Stillehavets ildring», som er kallenavnet på en bue der jordskjelv ofte rammer. Den strekker seg langs randen av Stillehavet i Asia, Amerika og Oseania.

(©NTB)

Flere nyheter: