Menu
Nyvalget i Kuwait endte med en sammensetning av den nye nasjonalforsamlingen som ligner på den som ble valgt i september i fjor. På bildet avlegger en kvinne stemme tirsdag. Foto: Jaber Abdulkhaleg / AP / NTB

Én kvinne i Kuwaits nasjonalforsamling

Valgresultatet i Kuwait viser at opposisjonen beholder flertallet i nasjonalforsamlingen. Konflikten med kongefamilien kan dermed komme til å fortsette.

Av NTB | 07.06.2023 14:19:12

Politikk: Av de oljerike arabiske landene rundt Persiabukta er det bare Kuwait som har en demokratisk valgt nasjonalforsamling.

I prinsippet kan den holde en viss kontroll med den regjerende kongefamilien. Det meste av makten ligger likevel hos emir Nawaf al-Ahmad Al-Sabah, som utpeker statsministeren og kan oppløse nasjonalforsamlingen.

Dette skjedde forrige måned, noe som gjorde det nødvendig å holde nyvalg. Sammensetningen av den nye nasjonalforsamlingen ligner på den som ble valgt i september i fjor. Opposisjonen dominerer, men bare én av de 50 representantene er kvinne.

I senere år har konflikt mellom nasjonalforsamlingen og kongefamilien gjort det vanskelig å fatte politiske beslutninger i Kuwait.

(©NTB)

Flere nyheter: