Elisabeth Terland scoret for Brighton søndag.Foto: Beate Oma Dahle / NTB

EM-dronningen gjorde skadecomeback – bidro i vill snuoperasjon

Beth Mead var søndag tilbake for Arsenal etter elleve måneder og hadde assist da klubben vendte til 2-1-seier mot Aston Villa på overtid i superligaen.

Av NTB | 15.10.2023 17:12:38

Sport: Dramatikken tok seg opp i tilleggstiden av kampen i Arsenals storstue i Nord-London. Etter at Maz Pacheco hadde sendt gjestene fra Birmingham i ledelsen etter 25 minutter, utlignet Katie McCabe to minutter på overtid før Alessia Russo ble matchvinner like etterpå.

Like før snuoperasjonen ble Beth Mead byttet inn for Arsenal etter elleve måneder på sidelinjen med en stygg kneskade. Fjorårets EM-dronning bidro med assist på vinnermålet.

Arsenal tok dermed sin første seier for sesongen. London-klubben har slitt litt i innledningen og røk blant annet ut av mesterligakvalifiseringen.

Neste serierunde venter tabelljumbo Bristol City på bortebane.

Etter en halvtime gikk Frida Maanum i bakken etter en hodeduell og måtte ha tilsyn. Den norske landslagsspilleren blødde kraftig fra nesen, men fortsatte kampen fram til hun ble byttet ut etter 64 minutter.

Maria Thorisdottir og Guro Bergsvand spilte i Brightons midtforsvar, mens Celin Bizet startet på Tottenham-vingen. Terland ble tatt av i pausen i søndagens kamp. Bizet spilte 77 minutter for gjestene som hadde Martha Thomas, Grace Clinton og Ria Percival som målscorere i triumfen.

Det er bare nevnte Thomas og Jill Roord (Manchester City) som kan vise til like mange mål som Terland i sesonginnledningen i superligaen.

Julie Blakstad satt hele kampen på benken da Manchester City kjørte over Bristol City og vant 5-0.

Manchester United snublet da de spilte 1-1 mot Leicester på hjemmebane søndag. Leicester, som endte tredje sist sesong, tok ledelsen ved Aileen Whelan, mens Maya Le Tissier utlignet for United.

Lisa Naalsund satt hele kampen på benken for de røde djevlene.

Brightons Elisabeth Terland har virkelig funnet målformen denne sesongen. Hun scoret sitt tredje mål på tre kamper i 1-3-tapet for Tottenham søndag.

Sophie Román Haug fikk sin debut for Liverpool i 0-1-tapet for byrival Everton søndag. Landslagsspissen startet kampen, men fikk lite å jobbe med og ble byttet ut etter én times spill.