Elverums Tobias Grøndahl er klar for finale i sluttspillet og møter Kolstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Elverum klar for sluttspillfinale i håndball – møter erkerival Kolstad

Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

Av NTB | 30.04.2024 19:54:01

Sport: Elverum vant med 36-35 i den første hjemmekampen. Det har vært svært jevnt i de tidligere møtene mellom lagene denne sesongen. Det var derimot ikke tilfellet i tirsdagens oppgjør.

Anført av Tobias Grøndahl herjet Elverum med vertene i første omgang og var tidlig oppe i en firemålsledelse de klarte å ri videre på. Etter en liten måltørke ble det 14-9 etter drøye 20 minutter. Inn til pause økte gjestene avstanden til seks mål.

I andre omgang fortsatte Elverum dominansen og var oppe i en tolvmålsledelse på det meste. Feilene florerte hos Arendal, som etter hvert ble mer og mer frustrerte.

– Jeg liker å servere og score. Denne gangen har jeg en fryktelig lett jobb å serve Magnus, som bare kom og hoppet igjennom, sa Grøndahl til TV 2.

– De var bedre enn oss i dag. Vi har nok vært reddet av 7 mot 6-spillet vårt tidligere i sesongen, sa Arendals Mario Matic.

Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet sluttspillet ni ganger på rad.

Kolstad slo også ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles 22. mai i Trondheim.

Magnus Østenå og Daniel Blomgren stoppet begge på ni mål og var Elverums og kampens mestscorende. Mathias Rohe Larson scoret åtte mål for Arendal. Neste sesong skal dansken spille for nettopp Elverum.

– Nå er det bare å komme seg opp på hesten igjen og få en seier over Kolstad, sa Østenå.