Menu
Elverum, her ved Tobias Grøndahl og keeper Emil Kheri Imsgard, er i sluttspillfinale for 10. gang på rad. Foto: Geir Olsen / NTB

Elverum først til sluttspillfinale – slo Nærbø for tredje gang

Elverum er for 10. gang på rad klar for sluttspillfinale i håndball. Nærbø ble slått for tredje gang på rad med 30-26 i søndagens hjemmekamp.

Av NTB | 14.05.2023 20:34:09

Sport: Elverum har dominert norsk håndball for menn og vunnet sluttspillet ni ganger på rad, men storsatsende Kolstad har planer om å overta hegemoniet. Trønderklubben vant grunnserien suverent, men trenger minst en kamp til i jakten på finalebillett.

Søndag ble det 35-22-seier over Runar Sandefjord hjemme i Kolstad Arena, men tirsdagens bortetap gjør at det står bare 2-1 i best av fem kamper. Torsdag skal Kolstad til Sandefjord igjen.

Torbjørn Bergerud hadde redningsprosent på 51 for Kolstad søndag, mens Sigvaldi Björn Gudjonsson scoret åtte ganger foran 1667 tilskuere.

– Det er helt nydelig at vi er finaleklare. Nå får vi tatt en liten kald en på 17. mai mens vi venter på motstanderen, sa Elverum-spiller Tobias Grøndahl til TV 2 og presiserte at han snakket om brus og is.

Elverum ledet 18-12 ved pause etter en sterk avslutning av første omgang og var oppe i åtte måls ledelse på 22-14, men likevel ble det spennende mot slutten.

– Kan hende ble vi litt for komfortable. Vi tok noen dumme avgjørelser, og så synes jeg de to i gult (dommerne) blåste litt unødvendig mye. Dermed hakket det litt mer enn det trengte å gjøre.

Nærbø er ute av sluttspillet, men skal spille finale i europacupen mot serbiske Vojvodina i slutten av mai og begynnelsen av juni.

Elverum sikret finalebilletten foran 1732 tilskuere i egen hall.

– Det er umulig å hekte dem av. De er rett og slett dyktige, men heldigvis greide vi å ri det av selv om de forsøkte seg med litt offensivt forsvar mot slutten, sa Grøndahl til TV 2.

(©NTB)

Flere nyheter: