Menu
Elkjøp har fjernet Freia-produkter fra sine butikker, men sier de vil gjøre en ny vurdering. Foto: Ludvig Heiberg Larsen / NTB

Elkjøp gjør ny vurdering om Freia etter UD-møte

Elkjøp vil se på beslutningen om å fjerne Freia-produkter fra hyllene på nytt etter et møte i Utenriksdepartementet. Andre selskaper fortsetter boikotten.

Av NTB | 14.06.2023 12:19:33

Krig og konflikter: – Vi har avventet føringer fra myndighetene. Vi tar nå avklaringene fra dagens møte i UD til etterretning og vil gjøre en ny intern vurdering. Vi kommer tilbake med informasjon når vi har konkludert, sier kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly til E24.

Elkjøp selger fortsatt varer fra flere andre selskaper som også står på Ukrainas svarteliste over dem som har virksomhet i Russland.

Utenriksdepartementet inviterte tirsdag morgen næringslivsorganisasjoner og flere selskaper til møte. Der gjorde departementet det klart at de ikke kan ta stilling til en boikott av Mondelez-eide Freia, men at det må være opp til bedrifter og forbrukere.

Hotellkjeden Strawberry (tidligere Nordic Choice Hotels), flyselskapene SAS, Widerøe og Norwegian, samt Hurtigruten sier de holder fast på boikotten av Freia, skriver E24.

(©NTB)

Flere nyheter: